Linkek a témában:
Tonhalas-cukkinis tészta
Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek
Cukkíni sütve, töltve, rántva
Sokat törtük a fejünket, hogyan válogassuk össze a legjobb cukkíni (Cucurbita pepo var.) recepteket. Nem könnyű feladat, ugyanis rendkívül sokoldalú zöldségről van szó, mely ráadásul közel sem nevezhető történelminek. Lássuk, mire jutottunk!
Rakott cukkini
Hámozd meg a cukkinit és vágd karikára, sózd meg egy picit, majd felejtsd el egy kis időre.
A darált húst pici olíva olajon párold addig egy serpenyőben amíg ki nem fehéredik, ezután szórd meg pici pirospaprikával és öntsd rá a tejszínt és a vizet, fűszerezd sóval, borssal. Pár percig rotyogtasd.
A cukkinit tedd egyenletesen eloszlatva egy tűzálló tálba, majd öntsd rá a húsos masszát!
Meghatározás
A cukkini nem régóta ismert zöldségfajta hazánkban, de napjainkban egyre kedveltebb tökféle. Könnyű termesztési lehetősége, igénytelensége, alacsony kalória és magas vitamin-és ásványi anyag tartalma miatt egyre kedveltebb , de elkészítése még egyoldalú, ezen szeretnénk segíteni sok recepttel és ötlettel . Fontos tápanyagokat tartalmaz vegetáriánusok és húsevők részére is.